Aktus: "A szexuálterapeuta szinte még a gyönyör pillanatában beszélget a mellette fekvő nővel" (18+)

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor szexuálterapeuta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A szexuálterapeuta szinte még a gyönyör pillanatában beszélget a mellette fekvő nővel:
Sokszor még annál is jobb kimenetellel, mint amire számítok, de az én életemben sajnos mindig minden az utolsó pillanatban oldódik meg – mondja a nő.
– Miért nem örülsz neki, hogy mindig minden az utolsó pillanatban, de megoldódik, ráadásul jobb eredménnyel, mint amit remélsz? – kérdezi a férfi.
Azért, mert addig szanaszét stresszelem magam.
– Szerintem első körben figyeld meg külső nézőpontból ezeket az eseményeket és lehetőleg minél közelebbről. A külső nézőpont azért fontos, mert ezzel lépsz ki az eseménnyel történő azonosulásból. És ne magukat az egyes történéseket, hanem az ismétlődéseket figyeld. A történések közti azonosságokat. Lehet, hogy nem is lesz szükség következő lépésre, ugyanis amikor teljes valójában, minden értékelés nélkül rá tudunk nézni valamire, akkor megnyílik a választás lehetősége. Például arra, hogy felülírd a sémát.

A külső nézőpont azért fontos, mert ezzel lépsz ki az eseménnyel történő azonosulásból Forrás: Shutterstock

Ez jó, ez tetszik – bólogat a nő. – Arra gondoltam, hogy hagyok is ezért neked valami kis pénzt a komódon.
– Ne fáradj vele. Nekem is megfordult a fejemben, hogy pénzt kérjek érte, de ha ezt tényleg megérted, akkor rájössz, hogy ez felbecsülhetetlen értékű dolog, annyit pedig nem kérhetek érte. Így hát ingyen adom – válaszol a férfi.
Hm... Igazad lehet. Na ezért nem kérek egy fillért sem tőled a szexért.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.