Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: "Én nem elvenni akarlak, hanem megkapni."

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor intim szerelem magazin kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Én nem elvenni akarlak, hanem megkapni. Magad elhatározásából. Szabad akaratodból, mert én ehhez egyedül nem vagyok elég. Nem azért, mert ne lennék teljes, ne becsülném, vagy éppen leértékelném magam.

Azért nem, mert a „mi" megszületéséhez és életben maradásához két ember határozott, egyértelmű, egyidejű megérzése és folyamatos teremtésére van szükség. Nem elhatározására, ugyanis a boldogság nem elhatározás kérdése.

Én nem elvenni akarlak, hanem megkapni Forrás: Shutterstock

Az összeköltözés, a házasság, a gyerekvállalás elhatározás kérdése, a boldogság nem. Az csak egy meglévő érzelmi állapot felcímkézése, és kimondása lehet, ugyanis az érzelmek ugyanúgy nem állnak az akaratlagos irányításunk alatt, mint ahogy az affinitás, a szimpátia és a megbocsátás sem.

Szeretni persze sok mindent és sok mindenkit képes az ember, de a szerelemben elköteleződni és hűségesnek lenni csak egy ember felé lehet. Egy férfi egy nő felé, és egy nő egy férfi felé. Az emberek nem feltétlenül fogják tiszteletben tartani a kapcsolatotokat. Ha ti abban tartjátok, az elegendő. Ha a hűség azonban nem a partner felé nyilvánul meg, csupán saját magunk hiányosságai irányában, akkor a legnagyobb szerelemben fogant kapcsolat is büdös trágyává rohad, amiben már minden eszelős dolog képes megteremni.


Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.