A mellméret és a mell formája kardinális kérdés a nők számára. Sokan úgy vélik, minél nagyobb, annál jobb. Mások szerint a feszességen van a hangsúly. Amennyiben nagyon elégedetlen vagy a saját a melleddel, a plasztikai sebészeten többféle módszerrel is képesek segíteni, hogy elérd a vágyott formát. Ám vannak technikák, melyekkel megspórolhatod a műtőt.

A női mell funkcióját tekintve nem a nőiességet hivatott erősíteni. A születendő gyermek táplálása a feladata, épp ezért nagyrészt zsírszövet és mirigyállomány alkotja. A mellméretet elsősorban a benne található zsírszövet mennyisége határozza meg.

Az, hogy kinek milyen formájú a melle – alma, körte, csüngő... stb. – nem csupán a genetika határozza meg. Mivel a mellben közvetlenül nem található izom, csak az azt fedő bőr tartja; akár idővel is változhat a mellforma: például hormonváltozás, szoptatás, kötőszövet-megnyúlás hatására.

A mellméretet elsősorban a benne található zsírszövet mennyisége határozza megForrás: Shutterstock

A mai világ számos alternatívát nyújt, hogy csupán a megfelelő melltartó típussal szexi mellet varázsoljunk magunknak. Ám, ha valaki fehérnemű nélkül is szeretne változást elérni, de nem akar plasztikai sebészhez fordulni, az most nagyon figyeljen!

Természetesen nem várhatod el, hogy több számot nőjön a melled, vagy egy körte formából alma legyen, de az alábbi módszerek nagyban segíthetnek, hogy megerősítsd az önbizalmadat.

  1. Mellizom edzés - A nők leggyakrabban a fenékre, a hasra vagy a karra fektetnek igazán nagy hangsúlyt, ha edzésről van szó. Pedig a mellizom erősítésével formálhatják a mellüket! A mell szövetei alatt húzódó izomréteg növelésével a mellméret is arányosan megnő. Ez a módszer kifejezetten a kisebb, alma alakú mellel rendelkező nők számára ajánlott, mivel esetükben lesz esztétikus a végeredmény. 
    A mell szövetei alatt húzódó izomréteg növelésével a mellméret is arányosan megnőForrás: Shutterstock
  2. Hízás - Persze mind tudjuk, hogy a vékony és sportos női test jelenleg az ideál, de ne feledjük el, hogy Marilyn Monroe vagy épp Sophia Loren sem a sovány nők táborát erősítette, mégis a mai napig igazi szex-szimbólumként tekintünk rájuk. A mell nagyrészt, mint mondtuk, zsírszövetből áll, így akár 2-4 kiló felszedése is látványos változást eredményezhet!
  3. Masszírozás - A mellmasszázs lehet egy romantikus este része is, de ha a mellméret nagyobbítása a cél, akkor bizony naponta kell végezni. Az ilyenfajta masszírozás során támogatjuk a vérkeringést, elősegítjük az emlőmirigyek megduzzadását, tehát elérhetünk némi méretváltozást.
    A masszírozás során támogatjuk a vérkeringéstForrás: Shutterstock

Amit semmiképp se csinálj!

Sokan tapasztalják hormontartalmú fogamzásgátlók szedésekor, hogy mellük feszesebbé, teltebbé válik. Ez nem városi legenda, azonban csak ezért szedni nem ajánlott, hiszen többek között az ilyen jellegű gyógyszerek növelik a trombózis, azaz a vérrögképződés esélyét.

Forrás: Thinkstock
Sztárok, akik megbánták a mellplasztikát

Kés alá feküdni minden esetben kockázatos döntés. Íme pár híresség, akik megbánták a mellnagyobbítást.

Mi a véleménye a férfiaknak?  

Megkérdeztem pár férfi ismerősömet arról, hogy valóban annyira számít-e a mell, mint azt mi nők, hisszük.

Egy kerek, feszes mellet mindig megnézek, de nekem inkább a popsi formája számít – Ágoston, 38 éves.

Őszintén, én a pici cicikért vagyok oda. Azokért, amiket nem kell melltartóba bújtatni – Olivér, 40 éves.

Szerintem ez a mell dolog inkább a nő-nő közötti cicaharcban számít. Ne lógjon azért a bokájáig, de amúgy nekem mindegy, hogy mekkora – Márton, 34 éves.