Nagyobb, feszesebb mell plasztika nélkül? Íme, 3 módszer, hogy elérd!

mell mellmegnagyobbítás mellméret plasztika magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mellméret és a mell formája kardinális kérdés a nők számára. Sokan úgy vélik, minél nagyobb, annál jobb. Mások szerint a feszességen van a hangsúly. Amennyiben nagyon elégedetlen vagy a saját a melleddel, a plasztikai sebészeten többféle módszerrel is képesek segíteni, hogy elérd a vágyott formát. Ám vannak technikák, melyekkel megspórolhatod a műtőt.

A női mell funkcióját tekintve nem a nőiességet hivatott erősíteni. A születendő gyermek táplálása a feladata, épp ezért nagyrészt zsírszövet és mirigyállomány alkotja. A mellméretet elsősorban a benne található zsírszövet mennyisége határozza meg.

Az, hogy kinek milyen formájú a melle – alma, körte, csüngő... stb. – nem csupán a genetika határozza meg. Mivel a mellben közvetlenül nem található izom, csak az azt fedő bőr tartja; akár idővel is változhat a mellforma: például hormonváltozás, szoptatás, kötőszövet-megnyúlás hatására.

A mellméretet elsősorban a benne található zsírszövet mennyisége határozza meg Forrás: Shutterstock

A mai világ számos alternatívát nyújt, hogy csupán a megfelelő melltartó típussal szexi mellet varázsoljunk magunknak. Ám, ha valaki fehérnemű nélkül is szeretne változást elérni, de nem akar plasztikai sebészhez fordulni, az most nagyon figyeljen!

Természetesen nem várhatod el, hogy több számot nőjön a melled, vagy egy körte formából alma legyen, de az alábbi módszerek nagyban segíthetnek, hogy megerősítsd az önbizalmadat.

  1. Mellizom edzés - A nők leggyakrabban a fenékre, a hasra vagy a karra fektetnek igazán nagy hangsúlyt, ha edzésről van szó. Pedig a mellizom erősítésével formálhatják a mellüket! A mell szövetei alatt húzódó izomréteg növelésével a mellméret is arányosan megnő. Ez a módszer kifejezetten a kisebb, alma alakú mellel rendelkező nők számára ajánlott, mivel esetükben lesz esztétikus a végeredmény.
    A mell szövetei alatt húzódó izomréteg növelésével a mellméret is arányosan megnő Forrás: Shutterstock
  2. Hízás - Persze mind tudjuk, hogy a vékony és sportos női test jelenleg az ideál, de ne feledjük el, hogy Marilyn Monroe vagy épp Sophia Loren sem a sovány nők táborát erősítette, mégis a mai napig igazi szex-szimbólumként tekintünk rájuk. A mell nagyrészt, mint mondtuk, zsírszövetből áll, így akár 2-4 kiló felszedése is látványos változást eredményezhet!
  3. Masszírozás - A mellmasszázs lehet egy romantikus este része is, de ha a mellméret nagyobbítása a cél, akkor bizony naponta kell végezni. Az ilyenfajta masszírozás során támogatjuk a vérkeringést, elősegítjük az emlőmirigyek megduzzadását, tehát elérhetünk némi méretváltozást.
    A masszírozás során támogatjuk a vérkeringést Forrás: Shutterstock

Amit semmiképp se csinálj!

Sokan tapasztalják hormontartalmú fogamzásgátlók szedésekor, hogy mellük feszesebbé, teltebbé válik. Ez nem városi legenda, azonban csak ezért szedni nem ajánlott, hiszen többek között az ilyen jellegű gyógyszerek növelik a trombózis, azaz a vérrögképződés esélyét.

Sztárok, akik megbánták a mellplasztikát

Kés alá feküdni minden esetben kockázatos döntés. Íme pár híresség, akik megbánták a mellnagyobbítást.

Mi a véleménye a férfiaknak?

Megkérdeztem pár férfi ismerősömet arról, hogy valóban annyira számít-e a mell, mint azt mi nők, hisszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.