Hoppá! Ez történik a testeddel, ha túl sokat szexelsz

szex egészség fertőzés hüvelyszárazság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van olyan, hogy a jóból is megárt a sok.

Az Archives of Sexual Behaviour tanulmánya szerint egy átlagos felnőtt évi 54 alkalommal szexel, ami egy kicsivel több, mint heti egy alkalom. Persze vannak, akiknél ez a szám sokkal több, és olyan is van, amikor a szervezet jelzi: ideje visszavenni a tempóból.

A HealthShots öt olyan jelet szedett össze, amelyre minden nőnek fontos odafigyelnie, mivel arra utalhat, hogy túl sok a szex:

Vaginaszárazság

Ez lehet az első igazán feltűnő jele annak, ha túl sokat vagy túl hosszú ideig szexelünk.

Gyulladás

Ha szex után gyulladást, kellemetlen érzést tapasztalunk odalent, tartsunk egy kis pihenőt, és hagyjunk időt a testünknek, hogy regenerálódjon.

Fájdalom szex közben

Időnként előfordulhat kellemetlen érzés, fájdalom szex közben, de ha ez állandósul, feltétlenül keressünk fel egy orvost!

Égő érzés

Ha égő érzést tapasztalunk szex közben vagy utána, az is egy jel a testünktől, amire érdemes odafigyelni: pihenjünk egy kicsit.

Húgyúti fertőzés

Ha rendszeresen húgyúti fertőzéseket kapunk el, az egyértelmű jele a túl sok szexnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.