Húsvéti forgatag - A legjobb programtippek az ünnepre

ünnep húsvét utazás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra itt a húsvét, ami nem feltétlenül a csokinyúlról, a pacsulilocsolásról vagy a sonkaevésről szól. A hétvégén valóságos programkavalkád vár, így országszerte méltón emlékezhetsz a keresztény vallás egyik legnagyobb ünnepére.
Fővárosi programok


1. Egy kis figyelem

Nem csak a gyerekeké az élvezet! Ünnepeld a Föld Napját és a húsvétot a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol április 23-án veszi kezdetét a "Zöld Húsvét", a zöldszervezetek ismeretterjesztő és szórakoztató programsorozata.

AFP
AFP


A Duna-Ipoly Nemzeti Park 3 sátorban mutatja be az erdei élővilágot, a Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület madárbarát, viperavédelmi standdal vár, az Ökocsiga környezettudatos házában pedig megvalósíthatod saját ötleteidet. A Padma Jógastúdió kihelyezett jógaszőnyegein akár ki is próbálhatod a természettel harmonikus mozgásformát, a Biopont standján pedig megkóstolhatod a legegészségesebb ételeket.
Bővebb infó: www.zoobudapest.com/fold-fesztival-2011

Life-tipp

Ha extrém kalandokra vágysz, mászd meg az élményfalat, vagy próbáld ki a barlangászást.


2. Mulass Budán

Április 18-tól kezdődött a népszerű Körösi sétányon az Újbudai Húsvéti Vásár és Pálinkafesztivál, ahol kiváló kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Meghallgathatod az ABBA Sisters, az Ismerős Arcok, a Bara Zenekar vagy a Szkítia Zenekar koncertjét, és végigkóstolhatod a magyar gasztronómia legízletesebb nedűit, ételeit.
Bővebb infó: www.assa.hu/

www.abbasisters.hu
www.abbasisters.hu

ABBA Sisters

3. Ülj a fűben

Húsvét vasárnapja sem múlhat el zene nélkül! Fröccsözz a teraszon és mulass a reggae-csapatok fesztiválján, ahol fellép az 5. születésnapját ünneplő Kingston Cruisers, a Kettő Kettő és az I-ration. A belépőjegy ára 500 Ft.
Bővebb infó: www.vilagveleje.hu/

Ha dübörgő ritmusokra vágysz, a Húsvét Szigeten az elektronikus zene olyan jeles képviselőivel találkozhatsz, mint Lützenkirchen, Pat Duffy, Alex Kenji vagy Dj Free. Az összes helyszínre érvényes belépő 2500 Ft.
Bővebb infó: www.dokkbistro.com/

Life-tipp

Kíváncsi vagy rá, hogy ki volt az olvasók szerint 2010 legjobbja? Szórakozz lüktető hangulatban, irány az Akkezdet Phiai! Részletek: www.merlinszinhaz.hu


www.facebook.com
www.facebook.com

Akkezdet Phiai

És még: Kreatívkodj!

A Gulliver játéküzletekben húsvét hétvégéjén érdekes programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt: kipróbálhatod magadat gipszöntőként, vagy akár egyedi mandalát is készíthetsz, mely tökéletes ajándék is lehet.

Bővebb infó:
gullivertoys.hu


Vidéki programok


1. Húsvéti forgatag Hollókőn

A hollókői húsvéton április 23-tól hamisítatlan palóc vigasság veszi kezdetét, néptáncosok, népzenészek, hagyományőrző együttesek jelenítik meg a tradicionális húsvéti szokásokat. Ha kedved támad az alkotáshoz, megismerkedhetsz a tubókakészítéssel és a tojásfestés-díszítés művészetével. A folklór programot kirakodóvásárok, kézműves, gasztronómiai bemutatók valamint ügyességi és sportjátékok színesítik. A felnőtt belépő 2000 Ft, a diák és nyugdíjas 1000 Ft.
Bőveb infó: www.holloko.hu/hollokoi-hustveti-fesztival-2011

www.holloko.hu
www.holloko.hu

Life-tipp

Ha erre jársz, tekintsd meg a szécsényi Forgách-kastélyt vagy a pásztói múzeumot.

2. Emlékezz a régi hagyományokra

Tökéletes hétvégi kikapcsolódást ígér Egerben a Szépasszony-völgyi húsvét, ahol 23-án a Nitus and the Rollin' Dice és a Duna Művészegyüttes, 24-én pedig a Gyhmes tart lemezbemutató koncertet. A húsvéti program keretében élvezheted a tojásfestés és locsolás páratlan hangulatát.
Bővebb infó: www.mheger.hu/szepasszonyvolgyi_husvet2011.php

www.ghymes.hu
www.ghymes.hu

Gyhmes

Life-tipp

Érdemes ellátogatnod a Tücsök és Hangya Fesztiválra is, melyet április 23-25. között Egerszalókon rendeznek.


3. Elevenítsd fel a népszokásokat

A skanzeni húsvét az elmúlt évek alatt népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát. Ha az ünnepléshez Szentendrét választod, számtalan program közül csemegézhetsz: tojásdíszítés, csuhéfonás, kalácssütés, birkaszépségverseny, gyertyamártás, húsvéti pálinkakészítés, linzersütés, valamint a Fesztivál Színpad, ahol meghallgathatod az élő népzenei produkciókat.
Bővebb infó: www.skanzen.hu/?fm=article&id=372

Life-tipp

Az Egészségcsűrben a reformtáplálkozásról hallgathatsz előadásokat, az Egészségpiacon "Csináld magad" gasztroprogramok zajlanak.

www.skanzen.hu
www.skanzen.hu

4. Ünnepelj betyárosan

Ópusztaszer idén kétnapos rendezvénysorozattal várja a kikapcsolódásra vágyókat húsvétkor. A népviseletbe öltözött menyecskék, legények megelevenítik a régi hagyományokat, a húsvéti szokásokat, ám felhőtlen kikapcsolódást ígérnek a néptáncosok, az énekmondók, a népi előadások, a terelési bemutatók és a kézműves foglalkozások is.
Bővebb infó: www.opusztaszer.hu/

Life-tipp

Megnyitotta kapuit a Skanzen! A Nomád parkban te is bepillanthatsz honfoglaló eleink hétköznapjaiba.

www.opusztaszer.hu
www.opusztaszer.hu


5. Vigadj falusi környezetben

Ha még nem jártál Sóstón, érdemes beütemezned a hétvégére. Hazánk legnagyobb szabadtéri múzeumfalujában a hagyományos paraszti életbe nyerhetsz betekintést, ahol húsvét másnapján kezdődik az évadnyitó a Margaréta Néptánccsoport által előadott locsolkodással, kézműves vásárokkal és kiállításokkal.

www.muzeumfalu.hu
www.muzeumfalu.hu



Április 18-tól a hagyományos tojásdíszítési bemutatókon elsajátíthatod a viaszolás, a karcolás, a rátétes díszítés fortélyait, de vigyél magaddal tojást.
Bővebb infó: www.muzeumfalu.hu/

Life-tipp

Látogass el a közeli Állatparkba és fürdőbe, ahol egész nap izgalmas események várják az érdeklődőket.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.