Damu Roland börtön dr. Ruttner György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét új fordulat történt Damu Roland ügyében. A színész új ügyvédet bízott meg, aki nem más, mint Stohl András védője, Dr. Ruttner György. Vajon ez lesz a kulcsa annak, hogy Damu megússza a börtönt?

Dr. Ruttner György azonnal elfogadta a megbízást, és új stratégiát ígért. A férfi szerint nem megalapozott a súlyos testi sértés kísérlete és a nemi erőszak vádja, és biztos benne, hogy megmentheti Damut a börtöntől. ,,Félek a börtöntől. Azért kellett ügyvédet váltanom, mert ártatlanul, igaz, egyelőre nem jogerősen hat évre ítéltek, egy olyan vád miatt, amit nem követtem el. Tegnap leültünk Ruttner ügyvéd úrral, átbeszéltük a dolgokat, és nekifogunk a munkának." - nyilatkozta a Blikknek Damu Roland.

Fotó: MTI/Marjai János
Fotó: MTI/Marjai János


A színész azért kérte fel Stohl védőjét, mert látta, hogy mekkora erőfeszítésekkel végezte a munkáját az ügyvéd. A tavaly tavasszal balesetet okozó Stohlt első fokon 2 év négy hónapra ítélték, ekkor cserélte le ügyvédjét a műsorvezető. A másodfokú tárgyaláson már Ruttner védte Stohlt, ekkor már csak tíz hónap letöltendő börtönt kapott, amiből jó magaviselet esetén öt hónap után már szabadulhat is. Ruttner a Blikknek azt nyilatkozta, az iratok áttanulmányozása nélkül érdemben még nem tud nyilatkozni. ,,Sajnos, az ilyen ügyekben, amikor a nem jogerős ítélet meghaladja az 5 év szabadságvesztést, tartani lehet attól, hogy a bíróság akár az ítélethirdetés után is elrendeli a letartóztatást. Megkeresem az illetékes bíróságot, és biztosítom róla őket, hogy védencem mindenben a rendelkezésre áll és együttműködik." - mondta el az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.