olimpiai bajnok lólengés London gyakorlat aranyérem Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tökéletes gyakorlattal lólengésben Berki Krisztián megszerezte harmadik aranyérmünket a londoni olimpián.

Berki Krisztián tökéletes gyakorlattal győzött a lólengés olimpiai döntőjében, nagyon szoros versenyben verte a hazai pályán szereplő Louis Smitht.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI/Kovács Tamás


Krisztiánt a magyar küldöttség legnagyobb favoritjának könyvelték el, az [origo] éremkalkulátorában tőle várták a leginkább az aranyat a megkérdezettek, az angol William Hill fogadóiroda is az ő győzelmére fizeti a legkevesebbet a magyar versenyzők közül.

Berki ezzel kapcsolatban sokszor felhívta a figyelmet arra, hogy ez még csak az első olimpiája lesz, mégis mindenki aranyat vár tőle. A lólengés kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnoka ugyanakkor azt mondta az [origo]-nak, egyáltalán nem érzi tehernek az elvárásokat, hiszen gyerekkora óta ezért az eredményért dolgozik nap mint nap. Úgy érzi, ami az eddigi versenyein működött, annak az olimpián is működnie kell. Hát, működött!

Forrás: origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.