Végleg elhagyta Magyarországot a tehetségkutató zsűritagja

szalámi Bakács Tibor Settenkedő mellőzés zsűri Megasztár lopás költözés anyagi gondok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerbiába menekült Bakács Tibor a családjával.

A szerbiai Vajdaságba költözött Bakács Tibor - a mostanában csak szalámitolvajként emlegetett kritikus nem bánja önkéntes száműzetését. A kritikus másfél éve azért került a címlapokra, mert szalámit és sajtot lopott egy hipermarketből. A bíróság 50 ezer forint pénzbírságra ítélte a kritikust, aki ennél jóval többet vesztett: az esetet követően nem dolgozhatott rádiós műsorvezetőként, a színházából kényszerszabadságra küldték, így anyagilag ellehetetlenült.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

"Nem is vagyok sokat Magyarországon. Az időm nagy részét Szerbiában töltöm, és ott jól érzem magam. Minden pénteken feljövök a Tilos Rádióba műsort vezetni, tehát nem hagytam el teljesen az országot, de leléptem. Szerbia egy jó hely. A fehér kenyér fantasztikus, a pálinka is. És sokkal olcsóbb az élet" - mondta a Borsnak Settenkedő, akinek az élettársa vajdasági magyar.

Arra a kérdésre, hogy miért költözött el, Bakács a következőket mondta a Borsnak: "Hogy mi volt az oka? Na ne, ez nagyon komolytalan. Én szalámit loptam, nem tud róla? Kinyírtak. Ne szórakozzon már velem! Ráadásul a média vastagon benne volt! Én befejeztem itt ezt az egészet! De nem baj, mert nem haltam meg. Maga sokkal rosszabb helyzetben van, mert ebben az országban olyan emberek vannak bizonyos pozíciókban, akik a szaláminál többet loptak" - mondta Bakács, akinek a fia, a lassan egyéves Bence már szerb állampolgárként született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.