Meghalt a The Doors egyik alapítója

halál billentyűs Ray Manzarek The Doors Jim Morrison alapító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb legenda hagyott itt bennünket: 74 éves korában elhunyt Ray Manzarek, a The Doors alapító tagja, a rocktörténelem egyik legjelentősebb billentyűse - írja a quart.hu.

Ray Manzarek 1939-ben, Chicagóban született, lengyel származású családban. 1962-ben költözött Los Angelesbe. Itt ismerkedett meg Jim Morrisonnal, de a The Doorst akkor alapították, amikor 1965-ben véletlenül összefutottak a tengerparton, és Morrison elárulta Manzareknek, hogy dalokat ír.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Robby Krieger gitáros és John Densmore dobos ezután csatlakozott hozzájuk. A lemezeken session-zenészek basszusgitároztak, élőben viszont Ray Manzarek játszotta a mély szólamot is. Az első, 1967-es, cím nélküli albumról a Break On Through (To the Other Side) kislemezként a megjelenéskor nem lett sikeres, ám aztán a Light My Fire meghozta a sikert a The Doorsnak. Ray Manzarek volt az, aki Jim Morrison 1971-es halála után a legtöbbet tette a The Doors életmű ápolásáért. A két további lemezen is ő énekelt. Ray 74 évesen, rákban halt meg. Nyugodjon békében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.