Műszaki Egyetem tűzszerész elszállítás aknagránát hallgató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aknagránátot találtak a Műszaki Egyetem udvarán. A gránátot már elszállították, így az emberek visszatérhettek az épületbe.

Aknagránát miatt zárták le reggel a Budapesti Műszaki Egyetem főépületét - közölte az Eduline oktatási portál. Az egyetem Facebook-oldala szerint a hallgatókat és a tanárokat a főépület udvarára, valamint a déli oldalán található irodákba és termekbe nem engedték be. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje azt mondta, az egyetem öntözőrendszerének építése közben került elő egy 82 milliméteres aknavetőgránát.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

BME

Mire a tűzszerész járőr a helyszínre érkezett, az érintett terület melletti épületet már kiürítették. További lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - tudósít az MTI. A Műegyetemen egyébként regisztrációs hetet tartanak, így sok hallgató fordul meg a környéken - tudósít az Origo.

Közben vélhetően robbanótestet találtak a Miskolc melletti Nagycsécsen egy családi háznál is, illetve gránátot találtak csütörtök délelőtt a Közgép XXIII. kerületében található gyárának területén is- közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel. A gránát kilőtt állapotú, de szállítható, így a közelben, egy kijelölt helyen semmisítik meg. A gyárvezető még a tűzszerészek érkezése előtt kiürítette a területet. Háromszáz embernek kellett elhagynia a helyszínt..

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.