1956-os magyar forradalom tüntetés Budapest október 23. megemlékezés Orbán Viktor szabadságharc rendezvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda délután autóval biztosan nem lehet majd megmozdulni a fővárosban, ahol egymást érik a megemlékezések - írja az Origo. A BKK azt kéri, kerülje el a belvárost az, aki nem az október 23-ai rendezvényekre megy. Emellett extrém hőséget ígérnek.

Idén is számos rendezvényt tartanak Budapesten nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából, amelyek miatt változások, lezárások lépnek életbe a tömegközlekedésben és a közutakon egyaránt. Kérjük, aki nem az ünnepi rendezvényekre igyekszik és teheti, kerülje el a belvárost - tájékoztat közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Idén a 23-ai állami rendezvénynek a Hősök tere és a Terror háza ad helyet, emellett további ünnepi programokra, felvonulásra kerül sor az Andrássy úton, a Bem József tértől a Margit hídon át, a Szent István körúton Andrássy útig, illetve a Széchenyi tér - Műegyetem útvonalon, a Vértanúk terén, a Deák Ferenc téren és a Műegyetem előtt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint akár 26 fok is lehet ezen a napon, de néhol tartósabban ködös tájak, helyenként szitálás, kisebb eső is előfordulhat. Reggel kilencor ennyire még nem volt meleg, de az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira már felvonták a nemzeti lobogót a Hősök terén. Délután háromkor az Andrássy úton a Terror Házánál ünnepi gyertyagyújtás következik, majd négy órakor a Hősök terén Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. A 23-ai megelmékezéseket itt követheted percről percre.

Extrém meleg lesz október 23-ánhttp://www.life.hu/szorakozz/20131022-meleg-napsutes-forgalomkorlatozas-menetrendvaltozas-var-rank-oktober-23an.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.