kosárlabda baleset busz autó Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárta a vizsgálatot és vádemelést javasol a rendőrség az ellen az autós ellen, akit a Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz balesetének okozásával gyanúsítanak. A busz tulajdonosa és sofőrje ellen szabálysértési eljárás indult. 

Ahogyan arról korábban írtunk, szeptember 7-én a 85-ös főúton Kapuvárnál egy személyautó áttért a szemközti sávba, majd összeütközött az autóbusszal. A balesetben ketten meghaltak, heten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

Árokba borult a győri női kosárcsapat busza Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt küldte el a vádemelési javaslatot a Győri Járási Ügyészségnek. A személygépkocsi kapuvári vezetője teljes mértékben elismerte a felelősségét.

A rendőrség vizsgálatból az is kiderült, az autóbusznak nem volt érvényes műszaki engedélye, a sofőr lejárt jogosítvánnyal vezetett, és túllépte a megengedett sebességet is. Ellene, valamint a busz tulajdonosa ellen szabálysértési eljárás indult.

Szeptember 7-én a személygépkocsi vezetője autójával figyelmetlenségből letért a jobb oldali útpadkára, majd átment a szembejövő forgalmi sávba, és összeütközött a Sopron felé tartó busszal. Az autóbusz vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, de a hirtelen kormánymozdulattól járműve megdőlt, és a szántóföldre csapódott. A baleset következtében életét vesztette Tapodi Péter, a HAT-AGRO UNI Győr klubigazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.