kaszkadőr halál lófarok mutatvány Sailendra Nath Roy India drótkötélpálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lófarkával mutatványozó indiai kaszkadőr, Sailendra Nath Roy szívrohamban meghalt egy mutatványa közben. Saját világrekordját akarta megdönteni, de tragédia lett a vége.

Szívroham végzett a kaszkadőrrel, Sailendra Nath Roy-jal, aki arról híres, hogy lófarkát használja számai közben. Például nehéz tárgyakat húz el vele, vagy a hajánál felfüggesztve csúszik le egy drótkötélen. Utóbbinak ő a világrekordere. Legutóbb túl akarta szárnyalni saját csúcsát. Azt tervezte, hogy a Tíszta folyó felett egy 1400 méteres szakaszon csúszik le, szintén lófarkával felfüggesztve.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A kaszkadőr a Tíszta folyó felett

Félúton azonban beakadt a haja és megállt. Ezután megpróbálta magát kiszabadítani, de ez nem sikerült, így kézzel húzta végig magát. Csupán néhány méterrel a cél előtt azonban szívrohamot kapott. Körülbelül 45 percig lógott ott, mire rájöttek, hogy baj van és leszedték onnan. Rekordkísérletét több ezren, köztük a családja nézte végig. Kórházba szállítás után már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Itt a videó a rekordkísérletről és haláltusájáról. Csak erős idegzetűeknek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.