Mégsem zárják ki A Dalból Kállay-Saunders Andrást

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu -
MTVA A Dal 2014 Eurovíziós Dalfesztivál verseny kizárás Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az MTVA úgy döntött, annak ellenére, hogy Kállay-Saunders András ellen büntetőeljárás folyik, nem zárják ki a versenyből. 

Ahogy a Life.hu is megírta, hétfőn még úgy tűnt, Kállay-Saunders Andrást az eurovízió pályázati kiírásának egyik pontja miatt kizárhatják a versenyből, amely a következő: "Azon előadók, akik ellen érvényes büntetőeljárás folyik, vagy közbotrányt okozó viselkedésük bizonyított, automatikusan kizárhatóak a pályázók közül".

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

Az MTVA hétfőn még nem reagált a felvetésre, most azonban a Hír24 érdeklődésére a következőt válaszolta Lencsó Rita, a csatorna szóvivője: "A csatorna meghozta a döntését, ami előtt természetesen beszéltünk Kállay-Saunders Andrással és a menedzsmentjével, és ügyvédjével, valamint jogászaink megvizsgálták az ügyet is. Az MTVA úgy döntött, hogy mivel a kiírásnak a szóban forgó pontja feltételes módban íródott, méltányossági szempontokat figyelembe véve nem zárjuk ki Andrást a versenyből. Az ellene folyó eljárásban egyelőre tisztázatlan a tényállás, és nem arról van szó, hogy lopáson kapták, vagy tetten érték egy bűncselekmény közben, hanem arról, hogy egy szórakozóhelyen szóváltásba, majd verekedésbe keveredett két csoport, és az ismertségének, a könnyen beazonosíthatóságának köszönhetően azonnal feljelentést tettek ellene. Az ügy tudomásunk szerint még nagyon az elején tart, az ártatlanság vélelme pedig mindenkit megillet, ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy András maradhat a versenyben".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.