Itt még nem dőlt el a választás

Fidesz választás Kunhalmi Ágnes szavazás eredmény hivatalos választás2014 verseny kétharmad
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legszorosabb verseny Budapest 15. választókerületében van. Valószínű, hogy csak napok múlva derül majd ki, meglesz-e a Fidesznek a kétharmadhoz szükséges 133 mandátum – tudósít az Origo.hu. 

Egy nappal a választások után még mindig nincs végleges eredmény. Lassan számolták a szavazatokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókörzetében, de a többi billegő körzet mind Budapesten található. A legszorosabb verseny Simon Gábor volt körzetében, a 15. választókerületben (XVIII. kerület) van.

Kunhalmi Ágnes leadja a voksát Forrás: Life.hu

Hajnali fél egykor a Fidesz jelöltje, Kucsák László csak 4 szavazattal vezetett a Simon helyett induló Kunhalmi Ágnes előtt. Reggelre, 98,68 százalékos feldolgozottságnál Kucsák csak egy kicsivel tudta növelni az előnyét: most 22 vokssal vezet. Valószínű, hogy ebben a körzetben újra fogják számolni a szavazatokat, illetve várják a külföldön szavazók és az átszavazók voksait. Arra, hogy kiderüljön, ki kapja a mandátumot, még várni kell szombatig, ugyanis várhatóan akkor bontják fel a szavazókörben a szavazás napján lezárt urnákat. Ezek az urnák ugyanis arra várnak, hogy megérkezzenek az átjelentkezéssel, illetve a külképviseleteken szavazók voksai. A Nemzeti Választási Iroda oldalán közzétett tájékoztatás szerint pontosan 2000 fel nem dolgozott szavazaton múlik, melyik jelölt nyeri a versenyt, azaz ki kaphatja meg a képviselői mandátumot - írja az MTI.

Arról, hogy hol szoros még a verseny az Origo cikkében olvashattok részletesebben IDE kattintva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.