Megszólalt az ELTE a gólyatáborban történt nemi erőszakkal kapcsolatban

Forrás: Thinkstock -
Fonyódliget nemi erőszak ELTE gólyatábor nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A tábort szervező ELTE hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól függetlenül történt a nemi erőszak. 

Ahogy a Life.hu is megírta, megerőszakoltak egy lányt Fonyódligeten. Az eset az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nemi erőszak miatt indított nyomozást, de részleteket nem közöltek a nyomozás érdekei miatt. "Az ELTE gólyatáborában a szervezett programokban részt vevőket senki nem kényszerítette semmire, és ezeken bűncselekmény sem történt" – így reagált az ELTE az Origónak a hétvégi fonyódligeti nemi erőszakkal kapcsolatban.

Forrás: Thinkstock

A Kaposvári Járásbíróság egy 38 éves budapesti férfit helyezett előzetes letartóztatásba hétfőn. Azzal gyanúsítják, hogy egy fonyódi gyermektábor területén bántalmazott és megerőszakolt valakit – közölte a Kaposvári Törvényszék.

Az ELTE közölte azt is, amikor a biztonsági szolgálat és a szervezők észlelték a rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról. Végül hangsúlyozzák, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítják az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását - tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.