Nadrágmentes Nap a világ metróin

Forrás: AFP -
világnap Nadrágmentes Metrózási Nap. Improv Everywhere metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ több nagyvárosában idén is megmozgatta az embereket az úgynevezett Nadrágmentes Metrózási Nap. Az esemény az Improv Everywhere nevű New York-i csoporthoz köthető, és 2002 óta szerepel a világnapok között.

A Nadrágmentes Nap lényege, hogy egy januári napon a világ minden pontján nadrág és szoknya nélkül utazzanak az emberek a metrón.

Forrás: AFP

A mozgalom New Yorkból indult 2002-ben, amikor egy hétfős férfitársaság úgy döntött, nadrág nélkül szállnak fel a metróra, ráadásul úgy tettek, mintha nem ismernék egymást. Az elmúlt években több ezren és a világ sok nagyvárosában csatlakoztak a meghökkentő eseményhez. A 2014-es flashmobról itt nézegethetsz képeket.

Egy kis visszatekintés: Egy évvel a bizarr ötlet után 2003-ban már harmincan voltak az akciózók, köztük több nő is. 2004-ben negyven, majd 2005-ben ötven résztvevővel tartották meg a napot. A 2006-os Nadrágnélküli Napon többeket megbilincselt a rendőrség, ám a bíróság később kimondta, a fehérnemű nyilvános viselete nem illegális. 2007-ben háromszázan vettek részt a napon, 2008-ban pedig első alkalommal lépett nemzetközi szintre az esemény, miután kilenc másik város csatlakozott New Yorkhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.