Ez a világ legmenőbb és legveszélyesebb fesztiválja

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
highline veszély függőágy pihenés fesztivál szikla Monte Piana kötéltánc Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzetközi Highline Találkozó a világ legmenőbb fesztiváljának tűnik, de valószínűleg a legveszélyesebb is: a résztvevők nem színpadok előtt ugrálnak és sátrakban fekszenek, hanem hegycsúcsok között kifeszített köteleken lógó függőágyakban töltik az idejük nagy részét. Durva, mi?

Nagyon találóan "lazsálóknak" hívják magukat, mivel a résztvevők egész nap a hegyek között pihengetnek - például az Olasz Alpokban, a Monte Piana csúcsánál - a sátor anyagú függőágyakban és gyönyörködnek a panorámában.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Magukat biztonsági kötélen rögzítve kötéltáncolnak is a hegycsúcsok között. Ezek az extrém fekhelyek oldalirányban tudnak mozogni, illetve a nagyon bátrak ugrálni is tudnak rajta.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A lazuló alkalmatosságokon kívül persze megtalálható minden, ami egy fesztiválhoz kell: zene, bár, konyha, és még jóga órákon vagy tandem ejtőernyőzésen is részt vehetnek a látogatók. Elég extrém, ugye?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.