Meghalt a kétszeres Oscar-díjas színésznő, Luise Rainer

Forrás: wikipedia -
Oscar-díj halál Luise Rainer tüdőgyulladás filmcsillag Hollywood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Luise Rainer kétszeres Oscar-díjas színésznő londoni otthonában. Az 1930-as évek egyik legnagyobb hollywoodi filmcsillaga 104 évet élt.

A németországi születésű színésznő tüdőgyulladás következtében halt meg - közölte Luise Rainer lánya, Francesca Knittel-Bowyer. Hozzátette: "rendkívüli személyiség volt, a madarakat is képes volt leigézni a fákról. Aki látta őt, sosem feledte el."

Forrás: wikipedia

A nagy szemeiről és pirospozsgás arcáról ismert színésznő azzal került be Hollywood legnagyobb alakjai közé, hogy két egymást követő évben is megnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat az 1936-os A nagy Ziegfeld és az 1937-es Édes anyaföld című alkotásokért. A teljesítményt azóta is összesen csak négy színész - Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Jason Robards és Tom Hanks - volt képes megismételni – tudósít az MTI.

Az Oscar-díjak után pályája gyors hanyatlásnak indult. Az 1940-es évek elejére Rainer sztársága lényegében véget ért. Ráadásul magánélete is boldogtalannak bizonyult. 1937-ben Clifford Odets drámaíróval kötött rövid és fájdalmas házasságot, amely három évvel később válással végződött.

A színésznőt egyetlen lánya és két lányunokája gyászolja. Nyugodjon békében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.