Adrenalinfröccs és igazi mai hősök – ez vár rád a héten!

Alex Hunnold Hősök adrenalin sziklamászás Banff Mountain Film and Book Festival hegymászás extrém sportok mozi bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Acélos izmok, lélegzetelállító tájak, extrém teljesítmények és mindezt te is átélheted az év legkülönlegesebb filmjeit nézve, úgyhogy adrenalinra fel!

Adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek. Ez vár rád a Banff Mountain Film and Book Festivalon. Íme, a három legjobb választás, ha vonzanak az extrém sportok, vagy csak igaz hősöket szeretnél látni, akik semmitől sem riadnak vissza.

Cerro Torre – Egy hógolyó esélye a pokolban 2014 legjobb filmje, hegymászás kategóriában, melyben a mászó csodagyerek, David Lama nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt délkeleti oldalát. A hegyre, amiről azt állítják, hogy a világ legkeményebb mászóterepe, és soha senki nem mászta még meg szabadon (biztosítás és biztosítókötél nélküli mászás) ezt a gránitcsúcsot, de David Lama és társa, Peter Ortner, pont erre készülnek. A természet és a logisztika számos kihívásával szembesülve David rájön, hogy valójában mire is vállalkoztak és milyen kemény munka vár rájuk, amíg a csúcsra érnek.

A Sufferfest 2: Desert Alpine című film Alex Honnold és Cedar Wright csúcsmászós-biciklis vakációjáról szól, melyben a free szólójairól híres fenegyerek és az Egyesült Államok egyik legelismertebb profi sziklamászója az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornyának megmászását tűzi ki célul, ráadásul mindegyiken a legnehezebb utat. A mászóhelyek közötti távolságokat pedig kerékpárral teszik meg, át Colorado, Utah, Új-Mexikó és Arizona sivatagjain.

Wild Women. Faith Dickey, a női highline távolsági világrekordját 105 méterrel tartó texasi hölgy egy lélegzetelállító filmben megmutatja nekünk, hogy milyen vidám az élet a sziklatornyok csúcsai közé kifeszített kötélen egyensúlyozva. Saját magassági rekordját a svájci Alpokban állította fel, a völgytől számítva 1200 méteres magasságban.

A lenyűgöző alkotásokat 2015. március 26-28. között nézheted meg a Corvin moziban, ahol 90 perces programok szerepelnek műsoron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.