Liza, a rókatündér Balsai Mónika Nemzetközi David Sakurai külföld siker Bede-Fazekas Szabolcs Brüsszel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka most már tényleg sikerfilmnek számít. A kiváló hazai fogadtatás után ugyanis külföldön is egyre több elismerést szerez a film.

Korábban már beszámoltunk a Liza, a rókatündér Portugáliában aratott sikeréről, néhány nappal ezelőtt pedig az Amszterdamban bezsebelt díjról. Ezek után újabb örömhír érkezett: ismét nemzetközi elismerésben részesült az alkotás.

A vasárnap zárult, immáron 33. alkalommal megrendezett Brüsszeli Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztiválján a szakmai zsűri mellett a belga közönséget is elbűvölte a magyar film, így a kategóriája legjobbjának járó fődíj mellett megszerezte a seregszemle közönségdíját is – adta hírül az MTI.

A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült film nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik: hamarosan az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Brazíliában is versenyez, és reméljük, hasonló fogadtatásban részesül majd.

Gratulálunk az alkotóknak!

Ezért (is) szeretjük Lizát

A film a legjobb vizuális effektekért járó díjat is elnyerte. A Liza, a rókatündérben látható, mintegy négyszáz digitális utómunkával készült trükk CGI supervisora Nagy Miklós volt. A filmről és a filmfesztiválról bővebben az Origó cikkében olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.