Sarka Kata kutya Vigyél haza alapítvány mikrochip leolvasás mikrochip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarka Katának nem csupán a tökéletes teste és családja a fontos, a négylábúakra is gondol. Hajdúék elsők között csatlakoztak ahhoz az akcióhoz, amellyel az elveszett kutyáknak lehet segíteni a gazdi megtalálásában.  

Dögös miniszoknyában és imádott kiskutyájával érkezett Kata arra a sajtótájékoztatóra, ahol ismertették azt az újdonságnak számító mikrochip-leolvasó hálózatot, amelyet a kutyabarát éttermekben helyeznek el. Az ingyenesen nyújtott szolgáltatással bárki beviheti az étterembe a talált állatot, ahol leolvassák a chipjét, majd önkéntes állatorvosok segítségével megkeresik a gazdit. Kata nagyon örült a kezdeményezésnek, és azonnal felajánlotta, hogy Törökbálinton található éttermükben is elhelyezik a készüléket.

Forrás: Vigyél Haza Alapítvány


"Sokszor találtunk már mi is kutyát, rendszeresen tesznek ki állatot a házunk közelében. Legutóbb hat kiskutyától szabadult meg ilyen elitélendő módon a gazdája. Valószínűleg tudják, hogy jó helyen lesznek az apróságok, mert mi befogadjuk őket, majd gazdit keresünk nekik. A hat csöppséget naponta hordtuk állatorvoshoz, ugyanis férgesek voltak és alultápláltak, és gazdit is kellett nekik találni. Végül az ország minden pontjáról jelentkeztek értük, a mai napig kapunk róluk fényképeket. De találtunk már nyulat is" - lelkendezett Kata az új kezdeményezés kapcsán.

Hogyan működik az ingyenes chipleolvasó?

A Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon. Az elveszett kedvencek megtalálásának esélye annál nagyobb, minél gyorsabban jön a segítség.
Sokan segítenének egy-egy gazdátlan kutya hazajuttatásában, de a kóborállatok állatorvosi azonosítása az állatbarátoknak nehézséget jelentett, az esti órákban szinte megvalósíthatatlan volt. Megoldásként a Vigyél Haza Alapítvány olyan kutyabarát éttermeket keresett meg Budapesten, akik egyébként is szívesen látják a kutyás vendégeket és most arra is vállalkoztak, hogy bárki számára ingyenesen elérhetővé teszik az alapítvány által kihelyezett mikrochip leolvasókat. Az akcióban részt vevő éttermek bejáratánál egyedi matrica hívja fel a lehetőségre az állatbarátok figyelmét. A mikrochip egyszerű leolvasása után az étterem kapcsolatba lép az alapítvány fiatal állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.