Keveslik a Germanwings-tragédia hozzátartozói a kártérítést

Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier -
ajánlat méltányosság kártérítés Lufthansa Andreas Lubitz hozzátartozó ügyvéd légi katasztrófa áldozat Germanwings
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Méltánytalan összeget ajánlott fel a Lufthansa a tragédiában elhunytak kártérítésére az áldozatok családjait képviselő ügyvédek szerint.

Hatalmas csalódág - ezzel jellemezte a Lufthansa kártérítési ajánlatát az áldozatok családját képviselő egyik ügyvéd.

Mentők a francia Alpokban fekvő Seyne-Les-Alpes közelében két nappal a tragédia után Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A légitársaság, amelynek fapados járata márciusban zuhant le a Francia-Alpokban, nemrég véglegesítette a 144 civil áldozat kártérítési ajánlatát, amely szerint az eddig elutalt fejenkénti 15,7 millió forintnak megfelelő összegen túl még további 25 ezer euróra, vagyis 7,9 millió forintra számíthatnak a tragédiában érintett családok.

Szándékosság áll a tragédia mögött

A Germanwings-katasztrófa ügyében nyomozó rendőrök korábbi megállapításai szerint a gép másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a földnek az A320-as Airbust. A pilóták pszichológiai vizsgálatai miatt komoly ellenőrzések indultak a világ valamennyi légitársaságánál - a Life.hu cikkét a pszichológiai vizsgálatokról ide kattintva olvashatod el.

Ez az összeg azonban csak a szülőket, a házas- és élettársat, illetve a gyerekeket illeti, a testvéreknek, nagyszülőknek vagy unokáknak nem jár kártérítés - kivéve, ha bizonyítani tudják, a „személyes nehézségeiket."

Ezért ölt a Germanwings másodpilótája?

Andreas Lubitz nem csupán depressziós volt, hanem súlyos szembetegsége miatt a vakságtól is tartania kellett. Hazudott az orvosainak, tabletjén öngyilkosságról olvasott, pilótaengedélye megszerzése előtt pedig pszichiátriai tünetekkel is kezelték. Mindezek ellenére nem mehettünk el szó nélkül amellett sem, hogy a legelső híresztelések szerint Lubitz szerelmi csalódása miatt végzett az A320-as géppel - a Life.hu cikkéért kattints ide!
Bombafenyegetés miatt fordult vissza a futópályáról egy Germanwings-géphttp://www.life.hu/news/20150413-bombafenyegetes-miatt-fordult-vissza-a-kifutorol-egy-germanwings-gep.htmlBombafenyegetés miatt megállítottak és kiürítettek egy felszállásra készülő utasszállító repülőgépet vasárnap este a németországi köln/bonni repülőtéren.NewsOrigoMegtalálták a Germanwings-gép másik fekete dobozáthttp://www.life.hu/news/20150402-megtalaltak-a-germanwings-gep-masik-fekete-dobozat.htmlMegtalálták a francia Alpokban múlt kedden lezuhant Germanwings-repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát. News--Schumacher síbalesetét és a Germanwings-katasztrófát is megérezte a brit nő - Legalábbis ezt állítjahttp://www.life.hu/news/20150611-schumacher-sibalesetet-es-a-germanwings-katasztrofat-is-megerezte-a-brit-no-denise-griggs.htmlA 49 éves Denise Griggs tízéves korában - édesapja autóbalesetekor - jött rá, hogy furcsa képességgel rendelkezik. Legalábbis ő ezt állítja. Megálmodja és lerajzolja a jövőt, azaz, leginkább a jövőben bekövetkező tragédiákat. News--Még több embert akart megölni Andreas Lubitz, a Germanwings-gép másodpilótájahttp://www.life.hu/news/20150329-meg-tobb-embert-akart-megolni-andreas-lubitz-a-germanwings-gep-masodpilotaja.htmlAz volt az álma, hogy egy Boeing 747-est vagy egy Airbus A380-ast vezet, de betegsége miatt valószínűleg sosem lehetett volna pilóta Andreas Lubitz. A szerencsétlenül járt Germanwings-gép utolsó perceiről készült hangfelvétel leirata döbbenetes részleteket rejt.News--Döbbenetes! Gyermeke koponyáját törte be az apahttp://www.life.hu/news/20150629-a-bagi-apa-ket-gyermeket-bantalmazta-betorte-a-koponyajat.htmlKét kisgyermekét bántalmazta súlyosan családi házukban a 34 éves apa; az agresszív férfit a rendőrség elfogta. News--Így emlékezett a Titanic rendezője elhunyt barátjárahttp://www.life.hu/news/20150624-james-cameron-is-megemlekezett-james-hornerre-a-titanic-zeneszerzojere.htmlJames Horner zenéje milliók szívét érintette meg, a tragikus balesetben elhunyt zeneszerzőt pedig nemcsak a rajongók, hanem régi barátja, a Titanic rendezője, James Cameron is gyászolja.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.