Ugrásszerűen megnőtt a cápatámadások száma Észak-Karolinában

Forrás: Origo -
Észak-Karolina támadás Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az államban az elmúlt száz évben 54 cápatámadást regisztráltak, így most, hogy egy hónapon belül hét támadás is volt, a szakértők is fellkapták a fejüket. 

A támadásoknak szerencsére halálos áldozata nem volt, de súlyos sérülésekkel szállították kórházba a cápatámadást szenvedett strandolókat. Két fiatal vesztette el a karját, egy idősebb férfit pedig a hátán sebezték meg. Volt olyan is, aki életveszélyesen megsérült, amikor egy cápa berántotta a víz alá.

Forrás: Origo

A Daily Beast összeállított egy „listát”, amin a cápatámadások lehetséges okai szerepelnek - mindegyik a klímaváltozáshoz köthető. Az egyik, hogy az Észak-Amerikára jellemző szárazság miatt kevesebb édesvíz jut az óceánokba, így a víz sótartalma nagyon megnőtt. A cápák a sósabb vizeket szeretik, így ha a part mentén sós a víz, akkor oda fognak inkább menni. A másik, hogy a tengerek hőmérséklete egyre melegszik, így több faj is a part menti vizeket választja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.