Megvan, ki a felelős Jules Bianchi haláláért?

Forrás: AFP/Alexander Klein -
halál pilóta felelősség orvos Jules Bianchi Forma1
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forma-1 korábbi orvosa, Gary Hartstein elmondása szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) testülete is felelős lehet Jules Bianchi haláláért.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a francia versenyző egy hónappal ezelőtt hunyt el a 2014-es Japán Nagydíjon elszenvedett balesete következtében; tragédiája megrázta a Forma-1 világát. Az eset után a pilóták számára világossá vált, hogy az elmúlt években, évtizedekben elért fejlődés ellenére sem szabad hátradőlni. Hartstein szerint maguknak a pilótáknak is keményebben kellene fellépniük, sőt követelniük kellene a királykategória jelenlegi orvosának (Jean-Charles Piette) távozását – írja a telesport.hu.

Forrás: AFP/Alexander Klein

Hartstein – aki közösségi oldalán bírálta a szövetséget, kritikái nagy részét azonban már törölte adatlapjáról – szerint Piette nem elég tapasztalt a Bianchiéhoz hasonló fejsérülések kezelésében, ezzel pedig a FIA komoly veszélynek teszi ki a pilótákat. Az amerikai szakember szerint a versenyt is meg kellett volna szakítani, abban az esetben ugyanis, ha a mentőhelikopter a földön van, a becsült mentési idő (vagyis az idő, ami alatt a sérült pilótát el lehet juttatni a legközelebbi egészségi intézménybe) több, mint 30 perc, a viadalt pedig le kell állítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.