Legkevesebb tízen meghaltak egy amerikai, egyetemi lövöldözésben

Forrás: Thinkstock -
lövöldözés Amerika egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább tízen meghaltak egy egyetemi lövöldözésben az Egyesült Államokban. A tettest elfogták, indítéka egyelőre ismeretlen.

Lövöldözés volt egy egyetemen az Oregon állambeli Roseburgban, az első jelentések szerint legalább tízen meghaltak, húszan megsérültek - jelentette a CNN hírtelevízió. Egyes sajtójelentések szerint az áldozatok száma elérheti a tizenötöt is, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg - derül ki az Origo folyamatosan frissülő cikkéből.

A tragédia az Umpqua Community College területén történt, a tettes tantermekben lövöldözött. Az amerikai hírtelevíziók jelentése szerint az elkövetőt elfogták, a veszély elmúlt. A hírt megerősítette a megyei kormányhivatal illetékese is. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a lövöldöző megsebesült-e.

Az intézmény területét jelenleg rendőrök vizsgálják át, a diákok táskáját is kinyitják.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

„Amikor kiérkeztünk a helyszínre, több sérültet is találtunk több tanteremben. A hatóságok ártalmatlanították a támadót” - fogalmazott Douglas megye tűzoltóparancsnoka. Ray Shoufler elmondta: ketten kórházba szállítás közben vesztették életüket.

A diákokat és az egyetem munkatársait buszokkal egy közeli játszótérre szállítják, a hatóságok arra kérték a szülőket és a családtagokat, hogy odamenjenek értük. Friss információkért kövesd az Origo cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.