Börtönt kaphat Johnny Depp a kutyái miatt

kutya hatóság törvény csempészés karantén börtön Ausztrália pénzbüntetés miniszter Johnny Depp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly büntetést szabhatnak ki a színészre, amiért az ausztrál törvényekre fittyet hányva becsempészte két yorkshire terrierjét a szigetországba.

Nagyjából egy hete történt, hogy Johnny Deppet két ebe elaltatásával fenyegette meg az ausztrál mezőgazdasági miniszter, amiért a hatóságokat kijátszva bevitte kedvenceit Ausztráliába.

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A törvény szerint ugyanis 10 nap karanténba kell zárni az állatokat, mielőtt ténylegesen belépnek az országba, máskülönben akár el is altathatják őket. Depp, aki A Karib-tenger kalózai legújabb részének forgatása miatt érkezett Ausztráliába, végül eleget tett a követelésnek: felesége, Amber Heard visszarepült a kutyákkal Amerikába.

Az ügynek azonban nincs vége: a The Guardian szerint az 51 éves színész ellen eljárás indulhat, és amennyiben bíróság elé kerül, akár 10 év börtönt és 70 millió forintnak megfelelő összegű bírságot is kiszabhatnak rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.