Fehérpamacsos selyemmajmok születtek a Gyöngyösi Állatkertben

Forrás: MTI -
selyemmajom állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis majomkölykök nyolcnaposak. 

A fehérpamacsos selyemmajmot vagy más néven közönséges selyemmajmot Magyarországon is sok helyütt, így a Budapesti Állatkertben, a Debreceni állatkertben, a Miskolci állatkertben, a Győri állatkertben, a Veszprémi Állatkertben a Nyíregyházi Állatparkban, Szegedi Vadasparkban is tartják.

Forrás: MTI


Eredeti élőhelyén az erdőirtás fenyegeti, így ott és veszélyeztettnek minősül. Új hazájában, Brazília déli részén azonban széles körben elterjedt faj. Jól képes alkalmazkodni az ember által megváltoztatott körülményekhez, másodlagos erdőkben illetve bozótosokban is megél, sőt olykor nagyvárosok külső kerületeinek kertjeiben vagy parkjaiban is megtelepszik. Fogságban a többi karmosmajomhoz hasonlóan kedvelt és minden bizonnyal ez a leggyakrabban tartott faj. Állatkertekben szinte közönséges fajnak számít, sőt olykor magánszemélyek is tartják, bár tartása különleges táplálékigénye miatt nem könnyű feladat. Az 1960-as évek óta tartják kísérleti és társállatként.

Forrás: Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.