Friss kutatás! A férfiak hamarabb találnak munkát

Forrás: Dreamstime -
nők kutatás munka férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy év alatt 73 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 65,6 százalékra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója javult nagyobb mértékben. 

Egy év alatt 73 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban. A 15-64 éves férfiak körében 5,7, a nők között 6,1 százalékos munkanélküliségi arányt mért a KSH. 2016. február-áprilisban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 294 ezer fő volt, 153 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

Forrás: Dreamstime

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 65,6 százalékra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója javult nagyobb mértékben. A Nemzetgazdasági Minisztérium a KSH foglalkozatási adataira azt írta, a 15-64 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya az előző év azonos időszakához képest közel 3,5 százalékponttal, 72,2 százalékra nőtt.

Forrás: Dreamstime

A 15-64 éves nők foglalkoztatási rátája február-áprilisban először haladta meg az 59 százalékot. A múlt év azonos időszakához képest 2,1 százalékponttal javult, ami továbbra is az unió egyik legnagyobb növekedése, a tagállami átlagnál több mint 2,5-szer magasabb.

A 15–24 éves korosztály foglalkoztatási aránya 2,9 százalékponttal 27 százalékra javult, így közülük összesen 290 ezren dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.