50 éves lett a bokszlegenda, Mike Tyson: ismerd meg az életét!

Forrás: AFP/Getty/Neilson Barnard -
ökölvívás Mike Tyson bokszoló születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori nehézsúlyú profi bokszoló azt mondja, kőkemény alkohol és drogproblémái miatt megérintette a halál szele és volt, hogy maga is véget akart vetni életének. Ma lett 50 éves.

Michael Gerard Tyson 1966. június 30-án született Brooklynban. Még gyerek volt, amikor édesapja elhagyta őket, így édesanyja egyedül nevelte két testvérével. Folyamatosan képezte magát, így egyre magabiztosabb lett, de az 1984-es olimpiáról sajnálatos módon lemaradt.

Forrás: AFP/Getty/Neilson Barnard

A nagy álma 1986. november 20-án vált valóra, amikor húszévesen második menetben technikai KO-val legyőzte a WBC világbajnokát, Trevor Berbicket: ilyen fiatalon senki nem volt még nehézsúlyú világbajnok. 2005-ben végleg abbahagyta a sportot, bár rendszeres pénzügyi gondjai miatt bemutató mérkőzéseket még vállalt.

Az egykori bajnoknak négy nőtől nyolc gyermeke született, jelenleg harmadik feleségével együtt nevelik őket.

A boxoló nemrég először beszélt a 40 évvel ezelőtt lezajlott incidensről, amit még kisgyermekként élt át Brooklynban, és szexuálisan zaklatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.