Február első napjaiban akár 15 foknál melegebb is lehet

Forrás: Thinkstock -
időjárás február
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban többször borús lesz az ég, csapadékra, erős szélre is készülni kell. Ezzel együtt enyhe idővel kezdődik az utolsó téli hónap: több helyen 15 Celsius-foknál melegebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Február elsején, hétfőn borult idővel indul a nap, majd fokozatosan országszerte vékonyodik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható eső. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén plusz 6–13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14–17 fok is lehet.

Forrás: Thinkstock


Kedden csapadék nem várható. Felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Megélénkül, néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 1–6 fok lehet. Nappal 10–16 fokig melegszik a levegő.


Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A minimum-hőmérséklet 1–8, a maximum-hőmérséklet 8–14 fok között valószínű.


Csütörtökön nagy területen megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik a szél. Ezzel együtt viszont napközben már csak elvétve fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5–9 fok között alakul.


Pénteken északon elvétve előfordulhat egy-egy zápor, de emellett többórás napsütésre kell készülni. A délnyugati szél időnként megélénkül. A leghidegebb órákban 0 fok körül, nappal 7–12 fok között alakul a hőmérséklet.


Szombaton nem várható csapadék, de időnként megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 0 fok körül, a maximum-hőmérséklet 8–14 fok között alakul.


Vasárnap többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 10–16 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.