"Rágalom" - Valótlan interjú miatt perelnek a Saul fia alkotói

Fotó: Pozsonyi Janka -
Oscar-díj Nemes Jeles László Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cannes-i bemutatója óta eltelt nyolc hónapban a német lapok nem sokat foglalkoztak a Saul fiával, de a hét elején bejelentették az Oscar-jelölt magyar film Németországi premierjének dátumát (március 10.), és csütörtökön le is jött egy interjú Nemes Jeles Lászlóval a Jüdische Allgemeine nevű berlini újságban: "Magyarország nem normális ország" címmel...

Az interjú kapcsán a Saul fia sajtófőnöke, Kubik Elvira a következő közleményt juttatta el az Origo szerkesztőségébe: „A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Juedische Allgemeine cikkének tartalmáról.

"Rágalom minden nekem tulajdonított szó" - nyilatkozta Nemes Jeles László rendező.

Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket."

Fotó: Pozsonyi Janka

A "Magyarország nem normális ország" címmel megjelent írásban a 38 éves rendező erős kijelentéseket tett az országban uralkodó antiszemita közhangulattal és a díjkiosztók hiábavalóságával kapcsolatban - írja cikkében az Origo, mely írásból az is kiderül, pontosan mit is nyilatkozott, és mit nem modott ki Nemes Jeles László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.