46 évesen elhunyt Birtalan Balázs író, költő, melegaktivista és terapeuta, a Sorskönyv nélkül blog szerzője

Forrás: Facebook/Balázs Birtalan -
Birtalan Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban írtunk arról, hogy a három éve daganatos megbetegedéssel küzdő publicista tudatosan készült a halálra. Akkor ezekkel a megrendítő sorokkal búcsúzott az élettől.  

A 46 éves volt. író, költő, melegaktivista és terapeuta, a Sorskönyv nélkül blog szerzője január óta otthonában, családja és barátai körében készült a halálára, amelyről Sorskönyv nélkül blogjában írt hosszabban.

„Maga a halál viszont nem félelmetes, nem ijesztő." Forrás: Facebook/Balázs Birtalan

Birtalan Balázs kendőzetlen őszinteséggel írt agóniájáról: „A halálról immár tudhatom, hogy nem fog készületlenül érni: néhány hetem, maximum pár hónapom (a legoptimistább becslés szerint: fél évem) maradt ebben az életben”

Arról is írt, hogy milyen mentális és fizikai folyamatokat él át, és hozzátette, hogy a rákra, az első sokk napjait leszámítva, soha nem tekintett ellenségként, ám 43 kemoterápiás kezelés után, amikor kiderült, nincs gyógymód a betegségére, nem kért az életet egy-két héttel, hónappal meghosszabbító szenvedésekkel teli időszakból.

„Maga a halál viszont nem félelmetes, nem ijesztő. Bizonytalan vagyok ugyan a saját túlvilágképemben, mégis – Dumbledore professzor szavaival élve – leginkább úgy gondolok rá, mint a megérdemelt pihenésre egy hosszú, nagyon-nagyon hosszú nap után.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.