Veronai buszbaleset: Győrfi Pál telefonon számolt be a sérültek állapotáról

olasz buszbaleset veronai buszbaleset magyar diákok buszbalesete sérültek buszbaleset
Két férfi van életveszélyes állapotban a veronai buszbaleset hat súlyos sérültje közül – tájékoztatta Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-t szombat este.

Győrfi Pál a helyszínről telefonon számolt be az MTI-nek a veronai buszbaleset sérültjeiért indult magyar mentőcsoport eddigi információiról. Azt mondta: két csapatra oszlottak. Az egyik – köztük a mentőszolgálat főigazgatója és Győrfi Pál – a kórházban kezeltek állapotát méri fel, a másik a könnyű sérüléseket szenvedett, szállodában lévő magyarokét.

Mécsest gyújt egy megemlékező az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt Forrás: MTI/Marjai János

Győrfi Pál kiemelte: meggyőződtek arról, hogy a legmagasabb szintű ellátást kapják a sérültek, akik jellemzően égési sérülések, törések, belső vérzés miatt szorulnak ellátásra. Hozzátette: egyeztetnek a kezelőorvosokkal, hogy kit mikor lehet hazaszállítani.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szombaton reggel rendelte el a megsérült budapesti fiatalok olaszországi kórházi ellátását támogató és hazaszállítását szervező helyszíni operatív központ kialakítását. A központot Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, intenzív terápiás szakorvos irányítja, tagja Pék László, a szervezet orvos igazgatója, valamint Győrfi Pál kommunikációs vezető.

Győrfi Pál korábban azt is elmondta: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár utasítása szerint a helyszínen, Veronában és Budapesten is felállítanak egy mentésirányítási központot. A budapesti központ feladata az lesz, hogy megszervezze a hazahozott sérültek kórházi elhelyezését.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton késő délután a balesetet szenvedett magyar busz áldozatainak iskolája előtt elmondta, a mentők azon dolgoznak, hogy akik hazajöhetnek, minél hamarabb haza tudjanak jönni. Ennek költségeit az állam vállalja – tette hozzá a miniszter. Kiemelte továbbá: százával érkeznek az üzenetek a kormányhoz, hogy ki milyen módon szeretne segíteni.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Veronai buszbaleset: A tragédia képekbenhttp://www.life.hu/news/20170121-kepeken-a-veronai-buszbaleset.htmlPéntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. A Szinyei gimnázium diákjai és tanárai Franciaországban voltak síelni, éppen hazafelé tartottak. News--"Hallottam az áldozatok sikoltását az égő buszból" - Megszólalt egy szemtanúhttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbeleset-szemtanuja-megszolalt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. Szijjártó Péter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. Most pedig megszólalt egy szemtanú is. News--Veronai baleset: Megtalálták egy "hős áldozat" holttestét: Ablaktörő kalapáccsal a kezében halt meghttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbaleset-megvan-egy-hos-holtteste.htmlMint ismeretes, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. News--Veronai baleset: Megtalálták egy "hős áldozat" holttestét: Ablaktörő kalapáccsal a kezében halt meghttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbaleset-megvan-egy-hos-holtteste.htmlMint ismeretes, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. News--Veronai buszbaleset: Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoznakhttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbaleset-gondatlansagbol-elkovetett-emberoles-a-gyanu.htmlA 16 halálos áldozattal járó magyar buszbaleset után azt próbálják kideríteni, ki a felelős a tragédiáért. News--Kiderült, nem francia sofőr vezette a kiégett autóbuszthttp://www.life.hu/news/20170121-nem-francia-sofor-vezette-a-magya-autobuszt.htmlKét főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt - mondta el a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja szombaton az MTI-nek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.