Gondatlanságból elkövetett emberölés veronai buszbaleset buszbaleset
A 16 halálos áldozattal járó magyar buszbaleset után azt próbálják kideríteni, ki a felelős a tragédiáért.

Gondatlanságból elkövetett, több ember halálával járó közúti baleset okozása miatt ismeretlenek ellen indított nyomozást a veronai államügyészség a szombatra virradó éjjel a város környékén történt magyar buszbaleset miatt - írja az MTI.

Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

Úgy tudni, az államügyészség tájékoztatása szerint tisztázni próbálják, ki felelős a tragédiáért. A nyomozás során találkozni terveznek az áldozatok rokonaival, valamint kapcsolatba lépni a magyar hatóságokkal.

A diákcsoportot szállító busz balesetében 16-an vesztették életüket, 26-an pedig megsérültek, közülük hárman életveszélyesen. A busz Verona környékén az A4-es olasz autópályán letért az útról, a szalagkorlátnak, majd egy pillérnek csapódott. Féknyomot nem találtak a helyszínen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy emberi vagy műszaki hiba okozta a tragédiát, de egy kamionos szerint gond lehetett a busz kerekeivel.

Kiderült, nem francia sofőr vezette a kiégett autóbuszthttp://www.life.hu/news/20170121-nem-francia-sofor-vezette-a-magya-autobuszt.htmlKét főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt - mondta el a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja szombaton az MTI-nek. News--Iskolaigazgató: Rejtély, hogy miért vezette a buszt francia sofőrhttp://www.life.hu/news/20170121-az-iskolaigazgato-nyilatkozott-rejtely-hogy-miert-vezette-a-buszt-francia-sofor.htmlA budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója szombaton az MTI-nek. News--Hős tanár mentette a diákokat az égő buszból a veronai balesetbenhttp://www.life.hu/news/20170121-tanar-mentette-a-diakokat-az-ego-buszbol-a-veronai-balesetben.htmlTizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti.News--Ezek voltak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyar buszbaleseteihttp://www.life.hu/news/20170121-halalos-magyar-autobusz-balesetek-kulfoldon.htmlTizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli veronai balesetében, a sérültek száma 26. Szijjártó Péter szombat délelőtt adott sajtótájékoztatót a súlyos balesetről. News--Szijjártó Péter sajtótájékoztatót adott az olaszországi buszbalesetrőlhttp://www.life.hu/news/20170121-szijjarto-peter-sajtotajekoztatot-adott-a-veronai-buszbalesetrol.htmlMegrendülve, könnyeivel küszködve adott sajtótájékoztató az olaszországi buszbalesetről Szíjjártó Péter szombat délelőtt. Új információkat közölt a tragédiával kapcsolatban. News--Szörnyű videó: Így égett a magyar diákokat szállító buszhttp://www.life.hu/news/20170121-videon-az-olaszorszagban-szerencsetlenul-jart-busz.htmlA veronánál történt buszbalesetben a Szinyei gimnázium tanulói utaztak, akik síelni voltak Franciaországban. A jármű teljesen kiégett. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.