Meryl Streep kapta a Golden Globe életműdíjat- elsöprő sikert aratott beszédével

Forrás: AFP -
életműdíj Golden Globe-díj Meryl Streep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 74. Golden Globe díjátadó gálán Meryl Streep kapta a Cecil B. DeMille filmrendezőről elnevezett életműdíjat. A színésznő szokásához híven ismét lélegzelállítóan szép volt és elképesztő köszönőbeszédet mondott...

A Golden Globe életműdíját olyan művészek kaphatják meg, akik a szórakoztatóiparra nagy hatást gyakorolnak. A tavalyi évben Danzel Washington nyerte, előző években pedig George Clooneyt, Woody Allent és Jodie Fostert, Morgan Freemant, Robert DeNirot, Steven Spielberget és Martin Scorseset jutalmazták ezzel az elismeréssel.

#MerylStreep accepted the Cecil B. DeMille award at the #GoldenGlobes today. Watch her powerful speech on JJ now.

Just Jared (@justjared) által közzétett fénykép,

Idén a nyolcszoros Golden Globe díjazott és háromszoros Oscar- díj nyertes ikont, Meryl Streepet tűntették ki, aki ismét lenyűgözően festett a színpadon, köszönőbeszéde pedig elsöprő sikert aratott.

Könnyeivel küszködve köszönte meg a színésznő ezt a hatalmas elismérést és szokásához híven ismét olyan beszédet mondott, aminek komoly mondanivalója van, ezúttal erősen politikai is. Több külföldi pályatársát említette, akik elképesztően tehetségesek, de nem amerikainak születtek- "Ha kidobják őket, ki marad Amerikában?" - utalt itt Trump elnök politikai nézeteire.

Michelle Williams és Meryl Streep a 2017-es Golden Globe-gálán Forrás: AFP

"A tiszteletlenség tiszteletlenséget szül. Az erőszak pedig erőszakot. Ha a hatalom arra használja a pozícióját, hogy terrorizáljon másokat, mind veszíteni fogunk."

A végén pedig elhunyt színésztársa, Carrie Fisher szavaival búcsúzott: "Vedd elő a megtört szíved, és alakítsd át művészetté."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.