nyári időszámítás óraátállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mindenki által gyűlölt óraátállítás most vasárnap, azaz március 26-án lesz. Hajnali kettő óráról 3-ra kell állítani, vagyis egy órával kevesebbet aludhatunk.

Hamarosan elkezdődik a 2017-es nyári időszámítás, amit nem sokan szívlelnek. Mivel ilyenkor egy órával előrébb kell állítani az órát, kevesebbet alhatunk. Minden évben március utolsó vasárnapján jön el a nyári időszámítás ideje, ami ezúttal március 26-ára esik, és egészen október végéig tart majd, pontosabban 29-ig. Tehát vasárnap hajnalban kell kettő óráról 3-ra állítani az órát.

Vasárnap lesz az óraátállítás Forrás: Thinkstock

Azóta, hogy bevezették az óraátállításokat vitatják, hogy a hasznos, vagy a káros hatásai vannak többségben. Előnye vitathatatlanul az, hogy tovább van világos, így a szakemberek szerint a családosok több időt tölthetnek együtt a szabadba, hátránya viszont, hogy sokaknál zavart okozhat az átállítás, ráadásul a korán kelők így újra sötétben indulnak el dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.