gasztronómia program programajánló futás2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a hétvége nem szűkölködik a programlehetőségekben. És kiváltképp azok fogják a legjobban érezni magukat, akik szeretik a finom falatokat és a mennyei italokat.

A XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál

Finomságok medvehagymás ételekből, Gastro Stand Up, avagy könnyfakasztó főzőshow a tetovált séffel és „eszement" kuktájával, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, zene és jó hangulat várják a látogatókat az idei medvehagyma fesztiválon. Belépő: Felnőtt 800 Ft, gyermek,nyugdíjas: 500 Ft.

A XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál - ne maradj le róla, csak pár hétig tart a medvehagymaszezon Forrás: Thinkstock

Helyszín: Orfű, Medvehagyma Park
Időpont: 2017. április 8.

Induljon a nedvkeringés! - Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban

A VINTEGRO Pinceszövetség ötödik alkalommal is megrendezi a Tavaszi Pincenyitogató - Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztet. Ezen a hétvégén közel húsz pincegazda várja kóstolóra a borkedvelőket. Április 8-án újra nyílnak a hajósi pinceajtók, a gazdák kóstolóra várják azokat, akik a legfrissebb évjárat borait tesztelni szeretnék. Az italok mellett rengeteg finomság is várja a vendégeket, minden présház a gasztromennyország egy apró szegletévé válik: lesz házicsoki, erdélyi sajtok, érlelt helyi sajtok, ízesített tormák, mangalicasonka, kolbász, és a felsorolás még nem teljes! Aki úgy érzi, csalhatatlan ízlelőbimbókkal rendelkezik, az a gasztrotesztre is benevezhet. A legjobbak szuper nyereményekre számíthatnak. A Hirrlingen téren kürtőskalácsos, mézeskalácsos, finom kávé, édességek és a Kolbice street food várja a vendégeket. A hajósi pincefalut utcazenészek járják, a talpalávalót az Akusztikus merénylet húzza. A rendezvény ingyenes, a kóstoláshoz az infopontokon kóstolójegycsomag váltható, aminek ára 3000 Ft/fő (Ez 20 x 0,5 dl bor fogyasztására jogosít fel, és ajándék borospohár is jár hozzá.)

Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban Forrás: Facebook/Tavaszi Pincenyitogató - Hajósi bor- és gasztronómiai minifeszt

Helyszín: Hajós – Pincefalu
Időpont: 2017. április 8.

Tavaszi etyeki piknik

Nemes italok, ízes gasztronómia, Piknik Borkollégium és kézművesvásár! Többek között fellépnek: Csík János és barátai, a Bahorka Társulat, a Poros Duo és az Újbudai Babszem Táncegyüttes. A belépés ingyenes.

A tavaszi etyeki pikniken Csík János is fellép Fotó: Mándi Emese/Facebook/Csík zenekar

Helyszín: Etyek
Időpont: 2017. április 8-9.

XI. Bábolnai Sonkafesztivál

Sonkavásár, vársári forgatag, sonkák versenybe nevezése, sonkabírálat, sonkalovagrend és borlovagrendek felvonulása, sonkaverseny eredményhirdetés, néptáncbemutatók, Taiko japán dobkoncert, tombola.

Ha imádod a sonkát, akkor ott a helyed a XI. Bábolnai Sonkafesztiválon Forrás: Thinkstock

Helyszín: Bábolna, lovaspálya mellett
Időpont: 2017. április 8-9.

32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Az esemény félmaratoni távja 2017-ben párosban is teljesíthető! A Telekom Vivicittá Városvédő Futás (10 km) azok számára is teljesíthető, akik idén még nem vették elő futócipőjüket. Még nem késő nekiállni a felkészülésnek, segítségül veheted az e-edzéseket is, a 10 kilométerre és a félmaratoni távra. 9:00 Telekom Vivicittá Félmaraton - 21 097,5 m; 12:30 Telekom Midicittá - 7 km; 14:00 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás - 10 km.

Ha sportosabb hétvégére vágysz, akkor vegyél részt a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson Forrás: Facebook/32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Helyszín: Budapest, Margitsziget
Időpont: 2017. április 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.