Emléktáblával viszik tovább Csala Zsuzsa szellemi örökségét

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub -
örökség komika Csala Zsuzsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán lassan már mi is megpillanthatjuk Csala Zsuzsa szellemi örökségét? Emléktáblát állítanak a híres komika tiszteletére. 

2014 februárjában hunyt el Csala Zsuzsa színésznő. A 81 éves színművész hosszas betegeskedés után távozott, egy ország gyászolta. Különleges humorérzékével mindannyiunk arcára mosolyt csalt.

A családban többen is megörökölték a humorát, ám ennek ellenére mégsem lépett senki Zsuzsa nyomdokaiba:

„Magam sem tudom, miért alakult így, de senki nem állt színpadra a fiatal generációból sem, pedig a fiam is sokat örökölt a Csala-humorból, ami az édesanyámnak, Mártának és a testvérüknek, Csillának is ugyanolyan sajátos" - mondta Zsuzsa unokahúga, Dankó Dóra.

Emléktáblát állítanak Csala Zsuzsa tiszteletére Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

Mégis sokan úgy érzik, hogy valamilyen módon meg kellene örökíteni a Jászai Mari-díjas színművész emlékét, ezért a Vidám Színpad társulata elhatározta, hogy emléktáblát állít Zsuzsának. Straub Dezsővel az élen, aki Zsuzsa legjobb barátja volt.

„Évekkel ezelőtt már felmerült az ötlet, hogy a teátrum társulata egy emléktáblát avasson Zsuzsának. Az évek azonban elrepültek, és most azon kaptuk magunkat, hogy még mindig nem állítottunk méltó emléket a tiszteletére. Zsuzsa egykori Lupa-szigeti otthonának falára tervezünk felszerelni egy kis táblácskát, amely jelzi a jövő generációjának is, hogy az ország egyik legnagyobb komikája abban a házban élt" - mondta Straub Dezső a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.