Betiltaná a Csipkerózsikát egy nő: állítja, szexuális zaklatásra tanít

Forrás: Thinkstock -
Csipkerózsika mese szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő ötlettel állt elő egy brit édesanya, azt szeretné, hogy tiltsák be a Csipkerózsikát, a mese ugyanis szerinte szexuális zaklatásra neveli a gyerekeket.

Sarah Hall, akinek kisfia jelenleg az első osztályba jár, azt állítja, Csipkerózsika története rossz hatással lehet a gyermekekre, az a jelenet ugyanis, amikor a herceg megcsókolja az alvó Csipkerózsikát, felér egy szexuális zaklatással. Mint mondja, nem szabad, hogy a kisfiúk azt lássák, szabadon csókolgathatják az alvó lányokat, ezért be kellene tiltani a mesét, vagy legalábbis ki kellene venni a legkisebbek tananyagából.

Káros lehet a gyerekekre a Csipkerózsika? Forrás: Thinkstock

A nő a Daily Mailnek elmondta, kisfia épp abban a korban van, amikor mindent elhisz és leutánoz, amit csak lát, éppen ezért számára semmiképp nem tesz jót, ha a Csipkerózsikáról tanul. Ellenben az idősebbeknek igenis tanulmányozniuk kellene a mesét.

„Úgy gondolom, az idősebb gyermekeknek remek forrás és vitaindító lehet, beszélgethetnének arról, mit is érzett ekkor a hercegnő." – mondja a nő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.