Így élnek az ABBA-lányok, Agnetha Fältskog és Anni-Frid Lyngstad

Forrás: AFP/Olle Lindeborg -
Anni-Frid Lyngstad élet ABBA Agnetha Fältskog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ABBA az Eurovíziós Dalfesztiválnak köszönheti sikerét: a csapat akkor vált ismertté, amikor 1974-ben megnyerték a versenyt. Azután a csapból is az ő számaik folytak, tíz évvel megalakulásuk után azonban feloszlottak. A két női énekesnő pedig így éli most az életét. 

Az ABBA slágerei még ma is szólnak a rádiókból, a számaikat nem lehet elfelejteni. A '70-es évek egyik legsikeresebb popcsapata voltak, de az együttes mindössze 10 évet élt. Minden egy Eurovíziós Dalfesztivállal kezdődött, ahol a Waterloo című számukkal hatalmas sikert arattak. Mindenki megismerte őket, karrierjük beindult és 10 éven át fényesen ívelt. 1982-ben azonban feloszlottak, de számaik ikonikusak maradtak.

Az ABBA 1974-ben Forrás: AFP/Olle Lindeborg

A Mamma Mia című film is visszahozta őket a köztudatba, ám a legtöbben már nem foglalkoznak olyan szinten az énekléssel a tagok közül, mint annak idején. Főleg a lányok nem, bár egyikük sem szakadt el végleg a zenétől. A 67 éves Agnetha Fältskog benne maradt az iparban, az ABBA után szólókarrierbe fogott, több albumot is kiadott.

Agnetha Faeltskog Forrás: AFP

Hosszú hallgatás után 2004-ben okozott nagy meglepetést, amikor megjelent My Colouring Book című CD-jével, amin kedvenc előadóinak slágereit dolgozta fel. 2012-ben új albumot készített. 2013 májusában új nagylemezzel jelent meg A címmel. Sok tévéműsorban szerepelt, de koncerteket nem ad, és már egy jó ideje nem is írt új dalokat, így viszont rengeteg ideje van a csaldájára. Három gyermeke született, férfi azonban nincs az életében egy rosszul elsült kapcsolat óta.

A teljes csapat Forrás: AFP/Lindeborg

Anni-Frid Lyngstad 71 éves, és sokkal visszavonultabban él, mint egykori kolléganője. Élete során többször is házasodott, először 17 évesen. A házasságból két gyermeke született, de kapcsolatuk válással végződött, Ezt követően az egyik Abba-tag, Benny vette el, de nem tartott sokáig a románc, Ezután Ruzzo Reusshoz ment hozzá, aki rákban meghalt és hercegi címet hagyott az énekesnőre. Férje halála előtt azonban még az egyik gyermekét, a lányát is elvesztette egy autóbalesetben. Azóta az énekesnő újra párra talált, Henry Smith-szel él Svájcban. Énekelni ritkábban szokott, de néhány éve jótékonyságból megjelentetett egy dalt - írja a Best.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.