Ennyi pénzt isznak el a magyarok egy évben

Forrás: Shutterstock -
magyar ivás alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alkoholfogyasztás Magyarországon évek óta magas, ezt a most közzétett kutatás is igazolja. Fizetésünkhöz képest rengeteg pénzt költünk el alkoholra, ezzel hetedikek vagyunk Európában.

Az alkoholfogyasztás Magyarországon nagyon régóta magas, szinte változatlanul. Az Eurostat kutatása szerint a tavalyi évben Európában 130 milliárd eurót költöttek el az országok összesen alkoholra, és ebből kis hazánk is kivette a részét, ráadásul a felmérésbe nem is számították bele azt, amit az emberek éttermekben és szállodákban fogyasztottak. Anélkül is elképesztően magas a 130 milliárd, ebből Magyarország 1,6 milliárdot költött.

A magyarok elkőkelő helyet foglalnak el a listán Forrás: Shutterstock

Az eredményeket egy listán összesítették, melyet a fizetésekhez képest állítottak össze. Ezen a hetedik helyet foglaljuk el, megelőzve Romániát és Szlovákiát is. Mi az összes jövedelmünk 2,9 százalékát költjük alkoholra a finnekkel együtt, de Észtország (5,9%) az első, a fizetésük legnagyobb részét ők költik tehát alkoholra. A második Lettország, majd Litvánia később Csehország és Lengyelország következik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.