Hídépítés közben halt meg egy magyar munkás

Forrás: Getty Images/iStockphoto/nito100/Nito100 -
halál híd baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az új Duna-híd építkezésén történt baleset, mely egy magyar munkás életébe került. Kiderült, több biztonsági előírást is megsértett az építkezési vállalat, ezért történt meg a tragédia. 

Az új komáromi Duna-híd építkezése egy határon átívelő projekt, de a munkálatokat kizárólag magyarok végzik. Az építkezés alatt az egyik dolgozó életét vesztette, miközben a folyóparton gépjavítást végzett. Az üggyel nem csak a szlovák rendőrség, illetve a szlovákiai egészségügyi mentőszolgálat, de a szlovák munkabiztonsági felügyelőség is foglalkozott. Így derült ki, hogy több biztonsági előírást is megszegtek.

Építkezésen halt meg a magyar férfi - Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/nito100/Nito100

A Bumm.sk információi szerint nem voltak leföldelve az építkezésen található unimó bódék, de hibás volt a villanyvezeték is, valamint nem voltak lefedve az építkezésen található árkok, és még a mentőkészülékek is hiányoztak az építkezésről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.