Elhunyt Szervánszky László, az ország egyik leghíresebb mestercukrásza

betegség halál Soltvadkert Szervánszky László Szent Korona Cukrászda mestercukrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség utáne elhunyt az ország egyik legismertebb mestercukrásza, Szervánszky László. A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa a települést a fagyi városává tette. 

Hosszan tartó betegség után december 23-án elhunyt Szervánszky László, az ország egyik leghíresebb mestercukrásza, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa – írja cikkében a Délmagyarország.

Szervánszky László erdélyi iparos családból származott, mestervizsgája után a szülői házból választottak le egy részt, ott nyitotta meg cukrászdáját. A formabontó megoldásokat, újításokat külföldön leste el.

A kétezres évek elején építették fel az új, nagyobb méretű cukrászdát, amely országos hírű lett, Soltvadkertet a fagyi városává tette.

Ahogy a cikkben írják: Szervánszky László Szegeden is megfordult. A kilencvenes évek elején vásárolta meg a híres, de életveszélyesnek nyilvánított Nagy Virág Cukrászda tulajdonjogát a várostól 50 millió forintért, majd több százmilliót költött a felújításra. 1999 októberében egyetlen éjszaka alatt csomagolt össze és hagyta el a várost. Mint akkor mondta: „betelt nála a pohár”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.