Így verik át az autósokat a benzinkutasok

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci -
benzinkutas átverés autós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy korábbi benzinkutas elárulta, hogyan verték át a munkája során az autósokat.

Érdekes cikket közölt nemrég a vezess.hu: a portál megszólaltatott egy volt benzinkutast, aki elárulta, hogy a munkája során hogyan is vágták át az autósokat. A nő mesélt többek között az úgynevezett akasztásról, ami azt jelentette, hogy az autósok nagy része bemond egy összeget, hogy mennyiért akar tankolni, aztán elsétál. A benzinkutas pedig ezt kihasználva nem annyit tankol, hanem kevesebbet: ha 2000-et mondanak, akkor 1800-ért tölt valójában üzemanyagot az autóba a kolléga, ha 4000-ért kérnek benzint vagy gázolajat, akkor 3500-ért tankol nekik.

Így verik át az autósokat Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Előfordul olyan is, hogy plusz egy tételt beütnek a számlára, tankoláskor ugyanis rengetegen vásárolnak apróságokat, újságot, csipszet, üdítőt. És amikor azt mondja az autós, nem kéri a számlát, még gyorsan beütnek egy 500 forintos olajat.

Abban az esetben pedig, ha az autós húszezressel fizet, minél több címletű papírpénzzel adnak vissza – természetesen nem annyit, amennyit kellene, többnyire egy 500-assal kevesebbet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.