A körülményekhez képest jól érezte magát Szaxi Maxi a halála előtt

Forrás: facebook/Szaxi Maxi -
agyvérzés Fekete Gyula Dolly Roll Hungária együttes Szaxi Maxi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után hunyt el az elmúlt héten Szaxi Maxi, azaz Fekete Gyula, zenész. A Hungária, majd a Dolly Roll együttes szaxofonosa 68 éves volt, 5 évvel ezelőtti agyvérzéséből soha nem épült fel teljesen. Most testvére, Gábor mesélt arról, milyen állapotban volt a bátyja. 

„Ágyban fekvő beteg volt, de a körülményekhez képes jól érezte magát. Semmilyen előjele nem volt annak, hogy augusztus 21-én örökre elalszik. Utoljára a halála előtt egy héttel mentem át hozzá, és megnyugvást láttam az arcán. Ki volt simulva” – nyilatkozta a Blikknek Fekete Gábor előadóművész, és hozzátette, úgy gondolta, testvére akár még évtizedekig élhet. „Olyan erős volt a kitartása és az élni akarása, hogy szinte nyilvánvaló volt, soha nem adja fel és nem is adta fel” – mondta.

Forrás: facebook/Szaxi Maxi

„Magas vérnyomása volt, de ezt a gyógyszerekkel kordában tartotta. Közvetlenül egy kanadai turnéról ment zenélni arra a német hajóra, és az időeltolódás megviselte. Ez lehetett az a bizonyos utolsó lökés, ami annak a fránya vérrögnek a pusztítását kiváltotta” – emlékezett vissza Gábor arra, amikor Gyula agyvérzést kapott.

„Az agyvérzés következtében Gyuszi teljesen lebénult és meg is vakult, de a bénulás körülbelül három hónap után feloldódott és a látása is részben helyreállt” – magyarázta a testvér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.