hidegfront hideg hőmérséklet időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégére alaposan lehűl a levegő egy érkező hidegfront hatására.

Durva lehűléssel érkezik meg a tél: a Köpönyeg azt írja, pénteken még 9-14 fok között alakul a hőmérséklet, szombaton azonban erős hidegfront okoz szeles időt, miközben egyre többfelé süt ki a nap. A felhőátvonulásokból elszórtan alakul ki zápor, a hegyekben és északkeleten hózápor is lehet. Reggel 0, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap derűs és fagyos reggelre ébredünk advent első vasárnapján. Napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak késő estétől lehet. A délkeleti szél megélénkül. Reggel -7 és -1, délután +2 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Érkezik a hideg Forrás: AFP/Szergej Szupinszki

Hétfőn borult, csapadékos időre számíthatunk, délutántól egyre kevesebb helyen csapadékkal. Az ország nagy részén eső várható, de a kb. Budapest-Eger-Debrecen vonaltól északra havas eső, hó is lehet. Az Északi-középhegységben néhány cm-es hó hullhat. Az északnyugati szél megerősödik. +1; +6 fok valószínű délután.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.