Kávézaccból zsíroldó: Ne dobd ki, hasznosítsd újra!

Forrás: Thinkstock -
újrahasznosítás kávézacc kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is azoknak az embereknek a táborát erősíted, akik kávéfőzés után a kukába dobják az elhasznált kávézaccot? Ahelyett, hogy a szemétbe dobod, rengeteg dologra használhatod fel. Mutatjuk, pontosan mikre!

1.

A kávézacc kiváló házi és természetes alapanyagú zsíroldó. Dörzsöljük be vele az edények falára égett, esetleg zsíros területeket. Néhány perc súrolás után edényeink ismét a régi fényükben fognak pompázni, ráadásul még a környezetünket is kíméljük vele.

Forrás: Thinkstock

2.

A kávé elűzi a kellemetlen vagy túl erős szagokat az orrunkból. Ha a kávézaccot például a lefolyókba öntjük, elkerülhetjük a kellemetlen szagok terjedését, de a hűtőben is semlegesíti a kellemetlen szagokat.

3.

A kávézaccból remek testradírt, vagy arcradírt készíthetünk magunknak. Elég néhány kávéskanál zacc és néhány csepp olaj, például mandula- vagy olívaolaj, és az elkészült keveréket már fel is vihetjük testünkre.

Forrás: Thinkstock

4.

Használd a kávét műtrágyaként! A talajba keverbe a kávézacc megnöveli a talaj pH értékét, és hozzájárul a vízelnyeléshez: a növények szinte új erőre kapnak tőle.

5.

Moss hajat kávézaccal! Ha benedvesítetted a hajadat, masszírozz be a fejbőrödbe egy marék kávézaccot. Nemcsak kellemesen radírozza majd a fejbőröd, hanem a kávészemekben található koffeinnek köszönhetően hajhagymáid is növekedésnek indulnak.

Forrás: Thinkstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.