Felkészültél? 2020 lesz minden idők egyik legforróbb éve!

meleg 2020 időjárás Újév forróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő évben újabb melegrekordok dőlhetnek meg: több, mint 1,1°C  fokkal lesz magasabb a Föld átlaghőmérséklete az ipari forradalom előtti időszaknál.

A meteorológusok ezt az ember okozta globális felmelegedés „egyértelmű ujjlenyomatának" tekintik – írja a Guardian.

A rendkívüli melegre annak ellenére számíthatunk, hogy nem várható olyan El Niño-jelenség, mint az eddigi években. (Az El Niño a Csendes-óceán időjárási rendszere, amely szokatlanul magas hőmérsékletet eredményezhet.)

Az eddigi legforróbb év a 2016-os volt, de az azóta eltelt évek is mind rekordközeliek voltak.

Ha a jelenlegi trend folytatódik, két évtizeden belül átléphetjük a 1,5 ° C küszöböt. Az üvegház-hatású gázkibocsátások nem sok csökkenést mutatnak: a légkörbe kerülő széndioxid mennyiség éves szinten 4%-kal több, mint 2015-ben, a párizsi megállapodások évében.

A hőmérséklet emelkedése egyenetlen volt az egész világon, az sarkvidéki felmelegedés például jóval gyorsabb, mint az átlag. A kutatások szerint grönlandi jég hétszer gyorsabban olvad, mint az 1990-es években.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.