Elhunyt Darázs István, a magyar gyorskorcsolyázás meghatározó alakja

Forrás: Shutterstock -
Darázs István gyorskorcsolya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú, súlyos betegség után életének 65. évében elhunyt Darázs István, a magyar korcsolyasport, ezen belül a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás egyik meghatározó alakja. 

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleménye szerint Darázs Istvánnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy Magyarországon meghonosodott a szakág: előbb Jászberényben szülőként és vezetőként, később már a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorsasági ágazatának irányítójaként tett sokat a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázásért.

Elhunyt Darázs István Forrás: Shutterstock

Darázs 2017 tavaszáig volt a short trackesek szakágvezetője, ő volt az, aki 2013-ban Magyarországra hívta dolgozni a kínai Li Nát, akinek vezetésével a férfi váltó a 2018-as phjongcshangi téli olimpián aranyérmet nyert. Darázs irányításával a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók 2013-tól kezdve több világ- és Európa-bajnoki érmet is szereztek. Hosszú és súlyos betegség után életének 65. évében hunyt el - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.